Kryzysowe kotlety

4.5 (187 ocen)

  • 20 min

Gdy z siostrą byłyśmy małe a półki sklepowe świeciły pustkami to mama nam robiła takie a'la kotlety.Teraz w sklepach jest wszystko ale ja od czasu do czasu je robię bo przypominają mi smak dzieciństwa

  • 20 min

Składniki:

  • ok. 0,7 kg mortadeli lub mielonki tyrolskiej
    1 jajko
    bułka tarta
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kryzysowe kotlety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kryzysowe kotlety 1. Mortadelę pokroić w plastry o grubości ok 1 cm. Jajko rozbełtać widelcem dodać sól i pieprz. Mortadelę moczyć w jajku a następnie panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mortadela

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować