Kryształki

4.5 (185 ocen)

Bardzo lekkie ciasto.

Składniki:

  • 3 galaretki( każda rozpuszczona w 1,5 szklanki gorącej wody) truskawkowa. agrestowa, pomarańczowa
    400g jogurtu greckiego
    300g serka waniliowego
    200 g śmietany 12%
    ok 3/4 szklanki cukru pudru
    4 łyżki żelatyny
    Biszkopty
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kryształki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dnie formy ułożyć biszkopty.
    Gdy galaretka stężeje, pokroić ją w grubą kostkę. Jogurt, serek i śmietanę wymieszać z cukrem pudrem( cukru wg uznania, ja wolę bardziej słodkie). Dodać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać i wrzucić kostki galaretek. Gdy zacznie tężeć przelać do formy. Wstawić do lodówki.

Porady

Bardzo wygodne jest naczynie żaroodporne jako forma do tego ciasta.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować