Kryształek

0 (0 ocen)

Szybki, łatwy, pyszny..;)

Składniki:

  • 3 galaretki- kolorowe
    5 jaj
    2 szkl cukru
    1 kostka masła <Palma>
    3 łyżki żelatyny

Kryształek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kryształek 1. 1. Galaretki rozrobic każdą w 1 szklance wody.
    2. Żelatynę rozpuścić w 1/2 litra gorącej wody-ostudzić
    3. Utrzeć masło z cukrem pudrem i z żółtkami.
    do utartej masy dodać rozrobioną i wystudzoną żelatynę i to dobrze wymieszać... Następnie dodać ubitą na sztywno pianę z białek.
    4. galaretki pokroić w kostkę, ułożyć na tortownicy i zalać masą- wstawić do lodówki.

Porady

ciasto mozna posypac czekoladą startą na tarce o malutkich oczkach:) Smacznego:)

Komentarze

Podobne przepisy