Kruszon agrestowy

4.49 (200 ocen)

  • 60 min

Najlepsze ciasto na lato, które zawsze się udaje!

  • 60 min

Składniki:

  • kostka margaryny
    2 łyżki smalcu
    4 żółtka
    2,5 szklanki mąki krupczatki
    3 łyżki cukru
    2 łyżki kakao
    proszek do pieczenia
    1 szklanka cukru(ubic z białkami)
Wystaw ocenę:

4.49 (200 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Kruszon agrestowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka, magrarynę, cukier, smalec, mąkę oraz proszek do pieczenia wyrobic i podzielic na 3 części. Do jednej z nich dodac kakao, a następnie schłodzic ciasto w lodówce (około 40 min.). Utrzec na blaszce najpierw jasne ciasto, później ciemne, nałożyc owoce, a następnie ubite białka i ostatnią częśc jasnego ciasta. Piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym na 180 stopni. Oprószyc cukrem pudrem. Smacznego!

Porady

Zamiast agrestu można użyc dowolnych owoców, najlepiej kwaśnych, takich jak maliny czy porzeczki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Agrest

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować