1.Z podanych składników ( oprócz białek i kakaa) zagniatamy ciasto. Następnie dzielimy je na 3 części. Dwie mniejsze i jedną większą. Większy kawałek wkładamy do lodówki. Do jednego mniejszego kawałka dodajemy kakao i ugniatamy aż się kakao wgryzie w ciasto i oba wkładamy osobno do zamrażalnika na ok.1h. Następnie wykładamy dużą blachę z piekarnika papierem do pieczenia i rozwałkujemy ciasto.Ciasto nakłuwamy widelcem w kilku miejscach i rozkładamy owoce. Na owoce kładziemy starte na tarce na grubych oczkach ciasto kakaowe,na to ubitą pianę z białek a na pianę resztę ciasta które też ścieramy na tarce.
Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. na 10 minut po czym zmniejszamy do 180 st.i pieczemy około 40 minut.
Porady
Jeżeli ciasto nie chce się sklejać możemy dodać łyżkę śmietany lub jogurtu.
Pianę ubijamy ze szczyptą soli i możemy dodać trochę cukru.
Komentarze