Krupnik z pęczakiem i sercami drobiowymi

4.5 (188 ocen)

Sycąca, rozgrzewająca zupka

Składniki:

  • 30 dkg serc drobiowych
    1 szklanka pęczaku
    5-6 średnich ziemniaków
    2 duże marchewki
    po kawałku pora, selera i pietruszki
    listki lubczyku (u mnie suszone)
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki ostrej papryki
    1/2 łyżeczki kurkumy
    2 suszone papryczki chili
    sól, pieprz
    kostka rosołowa
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krupnik

Krupnik z pęczakiem i sercami drobiowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na bulion z kostki (nie miałam akurat żadnego mięsa na wywar) wrzucamy umyte serca, zagotowujemy, zbieramy szumowiny. Pora i marchewkę kroimy w talarki, resztę warzyw wedle uznania i dodajemy do wywaru. Wsypujemy pęczak i gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem, aż zacznie mięknąć, około 30 minut.
  • 2. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i przyprawy. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Doprawiamy do smaku solą i pierzem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serca drobiowe Kasza pęczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować