krupnik na indyku z szybkowara

4.5 (160 ocen)

krupnik jest esencjonalny, syty, smaczny..................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • mięso gulaszowe z indyka 50 dag, kasza jęczmienna 1,5 szklanki, włoszczyzna 1 pęczek, kucharek 2 łyżki, liść laurowy 2 sztuki, ziele angielskie 4 sztuki, jałowiec ziarna 4 sztuki, ziemniaki 6 sztuk, papryczka chili 1 średnia, woda 3,5 litra, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, natka pietruszki 1/2 pęczka
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krupnik

Krupnik na indyku z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. do szybkowara włożyć mięso gulaszowe indyka pokrojone w kostkę, dodac kucharka, liście laurowe, ziele angielskie, ziemniaki i włoszczyznę pokrojone w kostkę, papryczkę chilli, wsypać opłukaną kaszę jęczmienną średnią
  • etap 2. wlać wodę, zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować krupnik z 25 minut
  • etap 3. szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie, do smaku dać przyprawę w płynie i natkę pietruszki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.47 (157 ocen)

Zdobywca nagrody

Krupnik na karkówce

To może cię zainteresować