Krupnik na żołądkach drobiowych

5 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Chętnie gotuję i dobrze mi to wychodzi. Zupa doskonale rozgrzewa.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1,5 kg żołądków drobiowych
    2 woreczki kaszy jęczmiennej
    1 kg ziemniaków
    4 marchewki
    3 pietruszki
    2 cebule
    10 dag masła
    4 liście laurowe
    4 ziarna ziela angielskiego
    sól, pieprz
    maggi
    kilka gałązek natki pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krupnik

Krupnik na żołądkach drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki myjemy, usuwamy błony, kroimy. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na maśle. Dodajemy żołądki i podsmażamy. Wkładamy ziele angielskie i liście laurowe. Podlewamy wodą i gotujemy do miękkości.
  • 2. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Marchewki, pietruszki i ziemniaki obieramy i myjemy. Marchewki i pietruszki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki kroimy w kostkę.
  • 3. Warzywa i kaszę dodajemy do żołądków. Gotujemy jeszcze ok. 20 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy odrobinę maggi. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i siekamy. Posypujemy zupę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować