Kruchy z czekoladowym budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać pozostałe składniki. Zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Jedną część schłodzić w zamrażalniku, a drugą wyłożyć na blaszkę.
Na ciasto wyłożone wylewamy czekoladowy budyń. Na budyń nakładamy bezę kokosową .
Na bezę należy zetrzeć schłodzone ciasto.
Całość wkładamy do piekarnika na około 50 min. Pieczemy w 180°C.
2.Budyń: Połowę mleka zagotowujemy z cukrem. Drugą połowę mieszamy z budyniami i kakao. Gotujemy budyń. Do ciepłego wtłaczamy masło. Budyń wykładamy na ciasto kruche.
3.Beza: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier a na końcu kokos i mąkę. Całość wykładamy na lekko przestygnięty budyń.
Na bezę kokosową ścieramy na grubych oczkach drugą połowę ciasta kruchego
Komentarze