Kruche z budyniem i malinami

0 (0 ocen)

Ciasto bardzo proste, więc wykona je każdy:) Można użyć dowolnych owoców.

Składniki:

  • CIASTO:
    3 szkl. mąki pszennej,
    4 żółtka,
    cukier waniliowy,
    1/2szkl. cukru,
    2 łyżki śmietany,
    kost. margaryny Palma z murzynkiem,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    szczypta soli,
    2 łyżki kakao.

    DODATKOWO:
    35 dag malin,
    2 budynie o smaku gumy do żucia z cukrem,
    3/4 l mleka.

Kruche z budyniem i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki (prócz kakao) zagnieść. Podzielić na 3 części, do 1 dodać kakao. Jedną jasną część wyłożyć na natłuszczoną i wysypaną kaszką manną formę. Pozostałe kawałki ciasta włożyć na godz. do zamrażalnika. Na wylepioną blaszkę zetrzeć ciemne ciasto.
  • 2. Na ciemne ciasto wyłożyć maliny. Na mleku ugotować budynie, gorące wyłożyć na owoce. Na wierzch zetrzeć jasne ciasto. Piec ok. 45 min w temp. 160st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy