Kruche z budyniem

5 (157 ocen)

  • 60 min

cisto robione na szybko

  • 60 min

Składniki:

  • 4 szklanki maki pszennej, pół szkl śmietany, 4 żółtka, pół szkl cukru kryształu, 2 żyłeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka sody, 2 łyżki stołowe miodu sztucznego, 1 margaryna
    Dodatkowo duży budyń śmietankowy.
Wystaw ocenę:

5 (157 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kruche z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kruche z\ budyniem 1. Z podanych składników należy zagnieść ciasto kruche i podzielić na 4 cześci, każdą upiec osobno w blaszce po ok 15 min. Po ostudzeniu ,przełożyć gorącym ugotowanym budyniem, i udekorować wg uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować