Kruche ślimaki z marmoladą i migdałami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Kruche ciastka szybkie w przygotowaniu.

  • 2 godz.

Składniki:

  • - 150 g margaryny
    - 450 g mąki
    - 1 szklanka cukru pudru
    - 3 łyżki śmietany
    - 3 żółtka
    - 1 ½ łyżeczki proszku
    - cukier waniliowy

    - marmolada
    - płatki migdałowe

Kruche ślimaki z marmoladą i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie ciasta 1. Mieszamy mąkę z proszkiem, cukrem pudrem, cukrem waniliowym, śmietaną i żółtka. Ucieramy margarynę, dodajemy wymieszane sypkie produkty – wszystko łączymy mikserem.
  • Smarujemy marmoladą 2. Następnie ciasto przełożyć na stolnicę, dokładnie zarobić cienko rozwałkować – rozsmarować marmoladę posypać migdałami.
  • Pieczemy 3. Ciasto zwijamy w rulon, wkładamy na godzinę do lodówki. Schłodzoną roladę pokroić na centymetrowe plastry ułożyć na blaszkę. Pieczemy 15 minut w temp. 200.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy