KRUCHE SERDUSZKA WALENTYNKOWE

0 (0 ocen)

  • 45 min

Słodkie co nieco na walentynki.Największą atrakcją jest ich zdobienie.

  • 45 min

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
    1 całe jajko
    0,5 kostki masła
    0,5 szklanki cukru pudru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    dodatki:
    lukier różowy Dr.Oetkera
    pisaki cukrowe Dr.Oetkera
    foremki serduszka

Kruche serduszka walentynkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wymieszać w misce i zagnieść na gładką masę.
    Włożyć do lodówki na 30 minut i schłodzić.
  • 2. Ciasto rozwałkować na stolnicy do grubości 3 mm i powycinać foremką serduszka.
    Ułożyć na blaszce na papierze do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekrnika na 170 stopni .Piec przez 10-15 minut. na środkowym poziomie piekarnika.
  • 3. Po upieczeniu serduszka udekorować ;jedną połowkę lukrem różowym a na drugiej zrobić pisakiem napis.
    Ułożyć dowolnie na talarzu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy