Kruche łakocie z jeżynami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Pyszne ciasteczka z dodatkiem owoców leśnych

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • Ciasto: 110 g miękkiego masła,50 g cukru, aromat waniliowy, 90 g mąki, 40 g mielonych migdałów, 40 g kleiku ryżowego

    Dekoracja: 400 g serka mascarpone, 400 g jeżyn, cukier puder

Kruche łakocie z jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem na puszysty krem, dodać aromat. Mąkę połączyć z migdałami i kleikiem, wymieszać z masą maślaną. Ciastem wylepić małe foremki. Piec 50 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Ciastka ostudzić, napełnić serkiem, udekorować jeżynami, posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy