Kruche koperty (sakiewki) z pieczarkami

4.5 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Kruche koperty z pieczarkami - Polecam z czerwonym barszczem

  • 30 min

Składniki:

  • 30 dag mąki
    20 dag margaryny
    25 dag kiszonej kapusty
    30 dag pieczarek
    marchewka
    mały por
    2 żółtek
    2 łyżki śmietany
    sól,słodka papryka
    3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Kruche ciasto Przystawki

Kruche koperty (sakiewki) z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wsypać na stolnicę dodać schłodzoną margarynę,posiekać
    nożem, dodać żółtko,szczyptę soli i śmietanę, składniki pokruszyć, zagnieść kruche ciasto, schłodzić
  • 2. Kapustę opłukać,odcisnąć,posiekać.Por umyć pokroić na prążki
    i zeszklić na oleju. Pieczarki oczyścić, opłukać pokroić na
    plasterki, przesmażyć na oleju. Marchew zetrzeć na tarce na dużych
    oczkach.Dodać kapustę, poddusić,przyprawić do smaku przyprawami,schłodzić.
  • 3. Kruche ciasto rozwałkować na placek o grubości 0,5cm. za pomocą
    małego talerzyka wykroić nożem krążki, na środek każdego kłaść po
    1,5 łyżki farszu.
  • 4. Brzegi ciasta połączyć ze sobą, ułożyć na blasze,posmarować
    żółtkiem rozkłóconym z łyżką wody.
    Piec ok. 25 minut w 190 stopni
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować