Kruche koperty

4.5 (168 ocen)

  • 60 min

Smaczne, szybkie i łatwe w przygotowaniu.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto: 20 dag smalcu, 1/4 l kwaśnej śmietany, około 25 dag mąki, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia.
    Nadzienie: dżem jabłkowy lub twarda marmolada
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kruche koperty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotowe ciasto 1. Z podanych składników wyrobić ciasto, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na około 15 min.
  • Gotowe ciastka do pieczenia 2. Gotowe ciasto rozwałkować, radełkiem lub nożem wycinać małe kwadraciki nakładać odpowiednią ilość dżemu do wielkości kwadratu i sklejać po przekątnej. Piec na złoty kolor w temp. 170 st. C Gotowe ciasteczka posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować