Kruche ciasteczka z orzechami i migdałami

4.5 (168 ocen)

Uwielbiam kruche ciasteczka. Te są niezwykle kruche i dzięki orzechom i migdałom smakują wyjątkowo.

Składniki:



  • 300g mąki
    200g margaryny
    100g cukru pudru
    żółtko
    szczypta soli

    Jajko do posmarowania
    migdały, orzechy, pestki dyni do dekoracji

Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Ciastka Pesto

Kruche ciasteczka z orzechami i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę i cukier puder przesiać, dodać szczyptę soli, margarynę i posiekać. na koniec dodać żółtko i szybko zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki na godzinę. Ciasto rozwałkować i wykrawać dowolne kształty. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozbełtanym jajkiem i udekorować orzechami i migdałami. Ciasteczka piec do lekkiego zarumienienia. Wyjąć i ostudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały Orzechy Pestki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować