Kruche ciasteczka z migdałami

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Pyszne i pachnące ciasteczka, idealne na podwieczorek jak i na słodki prezent.

  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO::
    - mąka: 30 dekagramów
    - margaryna: 20 dekagramów
    - cukier: 20 dekagramów
    - soda: 0.5 łyżeczki
    DODATKOWO::
    - migdały w płatkach: 5 dekagramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Kruche ciasteczka z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kruche ciasteczka z migdałami 1. Margarynę utrzeć z cukrem na gładki krem, dodać do niego przesianą mąkę z sodą i zagnieść ciasto. Ciasto cieniutko rozwałkować (bez podsypywania mąką, a tylko delikatnie posmarować wałek i stolnicę mąką) z cienkiego placka wyciąć ciasteczka.
  • kruche ciasteczka z migdałami 2. Ciasteczka ułożyć na natłuszczonej blaszce, ciastka przykryć migdałami lekko je wciskając w ciasto.
    Piekarnik nagrzać do temp 180-190 st i piec ciasteczka na złoty kolor.
  • kruche ciasteczka z migdałami 3. Zaraz po upieczeniu zdjąć ostrożnie ciastka z blaszki i zostawić do ostudzenia, ciastka jeszcze gorące są bardzo miękkie dopiero potem nabierają kruchości.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Kolacja

Podobne przepisy

4.5 (144 ocen)

Kruche ciasteczka

To może cię zainteresować