Kruche ciasteczka z masą kajmakową i migdałami

4.5 (201 ocen)

Proste , smaczne i słodkie ciasteczka zasmakują każdemu łasuchowi :)

Składniki:

  • Ciasto:
    200g.masła
    300g.mąki pszennej
    200g.cukru pudru
    1 żółtko
    3 łyżki kakao
    Nadzienie:
    200g.masy kajmakowej (ok.1/2 puszki)
    migdały w płatkach
    Dodatkowo: folia spożywcza , papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (201 ocen)

Kruche ciasteczka z masą kajmakową i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. kładniki na ciasto zagnieść razem aż stanie się gładkie.
    Zawinąć w folię spożywczą , włożyć do lodówki na 30-40 min.
    Ciasto podzielić na 3 części , rozwałkowywać cienki placki.
    Z ciasta wycinać szklanką kółka.
    Boki każdego ciastka pozawijać do środka.
    Poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
    Piekarnik rozgrzać do 180st , piec ciasteczka 15-20 min .
    Wyjąć z piekarnika , odstawić do ostudzenia.
    Środek każdego ciasteczka smarować masą kajmakową oraz posypać migdałami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować