KRUCHE CIASTECZKA Z MARMOLADĄ

4.5 (183 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Bardzo kruche ciasteczka.Pieczone z marmoladą. Ciasteczka nie tylko na święta.Dzieci je uwielbiają.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • -500 g. mąki
    -280 g. margaryny
    -180 g. cukru pudru
    -4 żółtka
    -1,5 łyżeczki proszku do piecz.

    - twarda marmolada
    -białko
    -brązowy cukier
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Kruche ciasteczka z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składanie ciasteczek 1. Zmiksować żółtka z cukrem i margaryną.
    Przesiać do tego mąkę z proszkiem i wyrobić ręką.Podzielić na trzy części, zafoliować i schłodzić. Wałkować ( lepiej wałkuje się, jak nie jest mocno schłodzone) i wykrawać literatką ciasteczka. Jedno całe a drugie z dziurkę (naparstkiem). Na całe nałożyć pół łyżeczki marmolady, na środek i przykryć ciastkiem z dziurką. Lekko boki docisnąć.
  • ciastka przed pieczeniem 2. Smarować białkiem (pędzelkiem), posypać brązowym cukrem. Układać na wysmarowanej blaszce. Piec ok.12-15 min. w 175 *. Czas pieczenia zależy od wielkości i grubości ciasteczek, oraz przede wszystkim pieca.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować