Kruche ciasteczka z jabłkiem

4.5 (152 ocen)

Stawiam całą tacę tych ciasteczek na stole - domownicy zabierają je błyskawicznie.

Składniki:

  • 1 kostka masła, 2-3 zółtka, ½ szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, ½ łyż. sody, 1 szkl. mąki, 3 duże jabłka, cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Kruche ciasteczka z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciastka 1. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki i wykroić gniazdo. Ćwiartki przekroić jeszcze raz. Z masła, żółtek, cukru, mąki, proszku do pieczenia i sody zagnieść ciasto. Podzielić na części, uformować kule i odstawić do lodówki na 5 godzin. Następnie każdą kulę rozwałkowywać na cienki placek, nożem przekroić po skosie 4 razy tak, by powstały rożki. Na szerszej części kłaść cząstki jabłka i zwijać w rogaliki. Układać na wysmarowanej formie. Piec 30-35 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować