Kruche ciasteczka z dżemem wiśniowym

4.5 (140 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo kruche ciasteczka, przełożone pysznym dżemem - czego chcieć więcej? :-)Całość dosłownie rozpływa się ustach.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:
    - mąka pszenna: 150 gramów
    - margaryna: 120 gramów
    - cukier puder: 1 łyżka
    - żółtko: 2 sztuki
    DODATKI:
    - dżem wiśniowy: 1 opakowanie
    - Cukier puder do posypania ciastek: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Przetwory Dżem wiśniowy

Kruche ciasteczka z dżemem wiśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kruche ciastka z dżemem 1. Mąkę i cukier puder przesiać, dodać żółtka, zimną margarynę i posiekać wszystko nożem.
    Ciasto owinąć w folię i odstawić na 30 minut do lodówki.

    Schłodzone ciasto rozwałkować, wycinać szklanką lub foremką ciastka, w połowie zrobić "okienka" mniejszą foremką. Kłaść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

    Piec 10 minut w 180' (mają się lekko zarumienić)

    Ostudzone ciasteczka przekładać dżemem, posypać mocno cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować