kruche ciasteczka w czekoladzie

4.5 (163 ocen)

  • 40 min

Pyszne i szybkie do przyrządzenia. Źródło: opakowanie margaryny ,,Kasia"

  • 40 min

Składniki:

  • 200 g margaryny lub masła,
    320 g mąki,
    100 g cukru pudru,
    jajko,
    łyżka soku z cytryny,
    łyżka śmietany,
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    1 cukier waniliowy,
    tabliczka mlecznej czekolady do rozpuszczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Kruche ciasteczka w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce wymieszać mikserem wszystkie składniki ciasteczek. Ciasto wyłożyć na obsypany mąką blat i szybko zagnieść. Rozwałkować na placek o grubości kilku milimetrów i foremka wycinać małe ciasteczka. Ułożyć na płaskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,piec około 15 minut w temperaturze 180 stopni (ciasteczka będą gotowe, gdy ich boki będą zarumienione). Ostudzone ciastka oblać czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować