Pyszne i szybkie do przyrządzenia. Źródło: opakowanie margaryny ,,Kasia"
40 min
Składniki:
200 g margaryny lub masła,
320 g mąki,
100 g cukru pudru,
jajko,
łyżka soku z cytryny,
łyżka śmietany,
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 cukier waniliowy,
tabliczka mlecznej czekolady do rozpuszczenia
Kruche ciasteczka w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W misce wymieszać mikserem wszystkie składniki ciasteczek. Ciasto wyłożyć na obsypany mąką blat i szybko zagnieść. Rozwałkować na placek o grubości kilku milimetrów i foremka wycinać małe ciasteczka. Ułożyć na płaskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,piec około 15 minut w temperaturze 180 stopni (ciasteczka będą gotowe, gdy ich boki będą zarumienione). Ostudzone ciastka oblać czekoladą.
Komentarze