Kruche ciasteczka maślane

5 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Najbardziej lubię wykrawać z ciasta różne kształty

Składniki:

  • 27 dag mąki
    25 dag masła
    5 łyżek śmietany 18-proc.
    żółtko
    jajko
    cukier kryształ do posypania
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Kruche ciasteczka maślane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, miękkie masło, śmietanę i żółtko zagniatamy. Rozwałkowujemy na ok.
    5-mm placek. Foremkami wykrawamy różne kształty.
  • 2. Jajko rozkłócamy. Smarujemy ciastka i posypujemy cukrem. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 175 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować