Kruche ciasteczka

0 (0 ocen)

z orzechami

Składniki:

  • 1 szklanka mąki krupczatki
    1 szklanka mąki pszennej
    1,5 szklanki cukru pudru
    1 kostka margaryny
    2 żółtka
    1 cukier waniliowy
    dodatkowo:
    3-4 garście zmielonych orzechów

Kruche ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto i odłożyć je najlepiej do zamrażalnika na około pół godziny. W tym czasie przygotować foremki, blaszki wyłożone pergaminem, roztrzepać białko i zmielić orzechy.
  • Kruche ciasteczka 2. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 3-4 mm i foremkami wycinać ciasteczka. Maczać je w białku i orzechach lub smarować pędzelkiem i posypywać. Piec na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (około 15-20 minut).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy