kruche ciasteczka

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ciasteczka rozpływają się w ustach idealne na jesienne dni.

  • 60 min

Składniki:

  • 50 dag mąki pszennej
    30 dag masła
    16 dag cukru pudru
    4 żółtka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

Kruche ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać dodać masło,żółtka,cukier, proszek do pieczenia, zagnieśc ciasto. Ciasto zostawić na godzinę w lodówce, po czym rozwałkować i wykrawać nieduże kółeczka. W połowie kółek zrobić w środku 1 dziurkę. Piec ok. 20 min w temp. 180 st. C. Po upieczeniu składać ciastka przekładając dżemem. Posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy