Kruche babeczki z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mąki dodać cukier, sól i schłodzone masło - wszystko razem posiekać. Następnie dodać żółtka i zagnieść szybko ciasto. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm wykrawać koła i wylepiać nimi foremki, nasmarowane wcześniej masłem. Ciasto we foremkach ponakłuwać lekko widelcem. Piec w temp. 120°C na złoty kolor.
2.Przygotować budyń wg przepisu na opakowaniu, ale w mniejszej ilości mleka. Galaretkę rozpuścić w połowie wody. Umyć truskawki, najlepiej wybrać te mniejsze.
3.Gdy babeczki ostygną, nałożyć na każdą masę budyniową (ja używam rękawa do dekoracji), udekorować owocami. Następnie pędzelkiem smarować owoce tężejącą galaretką. Schłodzić przed podaniem.
Komentarze