Kruche babeczki z masą budyniową i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiewamy przez sito, dodajemy sól, margarynę i siekamy nożem. Następnie dodajemy cukier, żółtka, sodę, składniki łączymy wyrabiając na jednolitą masę. Formujemy kulkę, zawijamy w folię spożywczą, wkładamy do lodówki na 30 minut.
2.Foremki do pieczenia babeczek smarujemy tłuszczem i posypujemy bułka tartą. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na około 4mm wycinamy krążki i wylepiamy foremki, każdą nakłuwamy widelcem i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 12-14 minut.
3.Z podanych składników na krem (pomijając oczywiście margarynę) gotujemy budyń. Zimny ucieramy z margaryną na jednolitą puszystą masę.
4.Zimne babeczki dekorujemy masą budyniową i owocami.
Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku. Studzimy i tężejącą nakładamy na owoce
Komentarze