Kruche babeczki z łososiem i trzema serami

4.49 (182 ocen)

Jeśli zjemy jedną to będą idealne na kolację, jeśli więcej to na obiad ;) Bardzo sycące i naprawdę przepyszne, polecam :)

Składniki:

  • Na 5 babeczek o średnicy ok. 10 cm:

    opakowanie ciasto francuskiego light
    filet z łososia (ok. 250 g)
    świeżo zmielony pieprz
    łyżka soku z cytryny

    2 łyżki serka typu bieluch
    2 łyżki startego sera żółtego
    ok. 40 g pikantnej gorgonzoli
    łyżka ketchupu
    łyżka drobno posiekanej cebulki
    4-5 posiekanych czarnych oliwek
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (182 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babeczki Babeczki Przystawki

Kruche babeczki z łososiem i trzema serami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia nacieramy sokiem z cytryny i posypujemy spora ilością świeżo zmielonego pieprzu.

    Obsmażamy go krótko z obu stron na patelni grillowej.
  • 2. Z ciasta wykrajamy kółka o średnicy trochę większej od naszych foremek.

    Foremki smarujemy oliwą i wykładamy ciastem.
  • 3. Łososia dzielimy na mniejsze kawałki i nakładamy go do foremek.

    Trzy sery mieszamy ze sobą wraz z ketchupem, cebulką i oliwkami.

    Doprawiamy odrobiną pieprzu.

    Na łososia nakładamy po łyżce masy serowej.
  • Kruche babeczki z łososiem i trzema serami 4. Resztkami ciasta zakrywamy górę ale tak by były dziurki na odparowywanie.

    Pieczemy około 35 minut w 180 stopniach ( aż ciasto francuskie będzie dobre).

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Łosoś Oliwki Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować