Kruche babeczki z kremem i malinami

5 (166 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Łatwe w przygotowaniu, pyszne babeczki z kremem i malinami

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 1.5 szklanki
    - margaryna: 0.5 sztuki
    - cukier: 0.25 szklanki
    - Jajko: 1 sztuka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka

    - opakowanie kremu Delecta owoce leśne: 1 sztuka
    - jogurt naturalny: 150 gramów
    - mleko: 250 mililitrów

    - maliny: 1 szklanka
Wystaw ocenę:

5 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery Kruche babeczki Krem

Kruche babeczki z kremem i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Uformować kulę, schłodzić przez 30 minut w lodówce.

  • Krem Delecta 2. Krem przyrządzić według przepisu na opakowaniu, schłodzić w lodówce.

  • 3. Foremki do babeczek wysmarować masłem i opruszyć mąką. Wyłożyć je ciastem, nakłuć. Aby ciasto za bardzo nie wyrosło, można na każdą foremkę położyć kawałek papieru do pieczenia, i wsypać garstkę ryżu.

  • 4. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 st przez 20 min ( pod koniec pieczenia zdjąć pergamin, aby środek odpowiednio się dopiekł)

  • 5. Po ostudzeniu babeczek, udekorować je kremem, i malinami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować