Kruche babeczki z kajmakiem i bitą śmietaną

0 (0 ocen)

  • 60 min

Dla wielbicieli kajmaku i bitej śmietany są szybkie w przygotowaniu ,ale jeszcze szybciej znikają z talerza.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto
    250 g mąki
    50 g cukru
    3 żółtka
    175 g masła
    2 łyżki kakao
    2 łyżki kwaśnej śmietany
    1 cukier waniliowy
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Kajmak
    1 puszka masy kajmakowej
    100 g masła
    Bita śmietana
    300 ml śmietany 30%
    4 łyżki cukru pudru
    perełki do dekoracji

Kruche babeczki z kajmakiem i bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników na ciasto zagnieść gładkie elastyczne ciasto.
    Foremki na babeczki wysmarować tłuszczem i wypełnić ciastem.
    Piec w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.Przestudzić,
  • 2. Miękkie masło zmiksować z masą kajmakową i wyłożyć na przestudzone babeczki.
    Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno i udekorować nią babeczki ,posypać perełkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy