Kruche babeczki z jabłkami i białą czekoladą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

To świetna alternatywa dla tarty.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Kruche ciasto:
    200 g mąki
    100 g masła
    100 g cukru
    1 jajko
    Farsz:
    4 duże jabłka
    2 łyżki mąki
    2 łyżki bułki tartej
    3 łyżki cukru
    3 łyżeczki cynamonu
    2 garści rodzynek
    1 tabliczka białej czekolady

Kruche babeczki z jabłkami i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Schłodzone masło pokrój w drobną kostkę, dodaj cukier, jajko i przesianą mąkę. Wyrób ciasto i owinięte w folię włóż na 30 minut do lodówki.
    2. Jabłka obierz, wytnij gniazdka i pokrój w drobną kostkę, wsyp cukier mąkę i bułkę tartą, rodzynki i posiekaną czekoladę, wymieszaj.
    3. Schłodzone ciasto rozwałkuj i wykrój kółka. Blachę do muffinek wysmaruj tłuszczem i obsyp mąką. Kółka układaj na blachę i łyżką nakładaj farsz.
    4. Piecz w 180 stopniach przez około 40 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy