Kruche babeczki z budyniem, galaretką i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na ciasto szybko zagniatamy. Ciasto formujemy w kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut do ochłodzenia.
Po 30 minutach ciasto rozwałkowujmy i wykładamy nim foremki do babeczek, nakłuwamy ciasto widelcem.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni, około 15 minut. Do zrumienienia.
W tym czasie przygotowujemy budyń i galaretkę. Budyń z połowy mleka zalecanego na opakowaniu, a galaretkę z połowy wody zalecanej na opakowaniu.
Jeszcze ciepłym budyniem napełniamy babeczki. Na chłodny budyń kładziemy nieco tężejącej galaretki, a na to truskawki lub inne dowolne owoce (z wyjątkiem kiwi i ananasa - z tymi owocami galaretka nigdy nie zastygnie). Dodatkowo można położyć galaretkę także ma wierzch owoców.
Komentarze