Kruche babeczki z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masa- 1,5 szklanki mleka i 2 czubate łyżki cukru zagotować. w 0,5 szklanki mleka rozprowadzić budyń. Dalej postępować zgodnie z opisem zamieszczonym na opakowaniu budyniu. Odstawić do wystygnięcia.
2.Ciasto- zimną margarynę z cukrem posiekać szerokim nożem na małe kawałki, następnie dodawać pojedynczo żółtka cały czas siekająć, tak samo dodać mąkę wymieszaną wcześniej z proszkiem do pieczenia, na koniec szybko zagnieść ciasto. Można odstawić (ale nie trzeba) do lodówki na ok. 30 min.
3.Blaszane foremki wysmarować margaryną. Formować babeczki o grubości ścianek ok 3-4 mm. w środku umieścić ok 1,5 łyżeczki masy budyniowej. Piec ok 50 min. w temp. 180- 200 stopni C.
Komentarze