Kruche babeczki czekoladowo - owocowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiewamy.Dodajemy pozostałe składniki ciasta i siekamy razem. Ciasto zagniatamy w gładką kulę.Zawijamy w folię aluminiową i odkładamy na 30 minut do lodówki.Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość około 5 mm i wylepiamy nim wcześniej wysmarowane masłem i wysypane bułką tartą foremki do babeczek.Ciasto nakłuwamy widelcem. wkładamy do mocno nagrzanego piekarnika i pieczemy w 200 st.C. aż staną się rumiane.
wszystkie składniki masy czekoladowej ( poza mlekiem) zagotowujemy, gdy się połączą dodajemy suche mleko w proszku, szybko mieszamy żeby się nie przypaliło. Kiedy masa będzie jednolita zestawiamy z ognia.
mus podgrzewamy z suchymi galaretkami do momentu aż się rozpuszczą. Odstawiamy do schłodzenia.
Upieczone babeczki wyjmujemy z foremek, napełniamy je masą czekoladową i tężejącą masą owocową. Dowolnie dekorujemy
Porady
Babeczki możemy udekorować bitą śmietaną lub owocami.
Komentarze