Kruche babeczki czekoladowo - owocowe

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pyszne, chrupiące, w sam raz na przyjęcia.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto kruche na babeczki:
    30 dag mąki pszennej
    20 dag masła
    10 dag cukru pudru
    3 żółtka
    szczypta soli

    masa czekoladowa:
    pół szklanki wody
    1 szklanka cukru
    4 łyżki kakao
    kostka masła lub margaryny
    2 szklanki mleka w proszku
    cukier waniliowy

    masa owocowa:
    pół litra musu jabłkowego
    2 galaretki niebieskie.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Kruche babeczki

Kruche babeczki czekoladowo - owocowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy.Dodajemy pozostałe składniki ciasta i siekamy razem. Ciasto zagniatamy w gładką kulę.Zawijamy w folię aluminiową i odkładamy na 30 minut do lodówki.Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość około 5 mm i wylepiamy nim wcześniej wysmarowane masłem i wysypane bułką tartą foremki do babeczek.Ciasto nakłuwamy widelcem. wkładamy do mocno nagrzanego piekarnika i pieczemy w 200 st.C. aż staną się rumiane.
    wszystkie składniki masy czekoladowej ( poza mlekiem) zagotowujemy, gdy się połączą dodajemy suche mleko w proszku, szybko mieszamy żeby się nie przypaliło. Kiedy masa będzie jednolita zestawiamy z ognia.
    mus podgrzewamy z suchymi galaretkami do momentu aż się rozpuszczą. Odstawiamy do schłodzenia.
    Upieczone babeczki wyjmujemy z foremek, napełniamy je masą czekoladową i tężejącą masą owocową. Dowolnie dekorujemy

Porady

Babeczki możemy udekorować bitą śmietaną lub owocami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować