Krucha tarta z brzoskwiniami i śliwkami

0 (0 ocen)

pyszne jesienne ciasto

Składniki:

  • Ciasto kruche:
    1 ½ szkl. mąki
    4 łyżki cukru pudru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    100 g masła
    2 żółtka
    Szczypta soli
    Bułka tarta
    Nadzienie:
    Śliwki, 1 brzoskwinia
    Piana z białek:
    2 białka
    2 łyżki cukru
    1 łyżka budyniu waniliowego
    Kruszonka:
    3 łyżki mąki, 3 łyżki masła, 3 łyżki cukru, 1 łyżka wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Krucha tarta z brzoskwiniami i śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Wykładamy na wysmarowaną olejem i wysypaną bułką tartą formę żaroodporną do tarty (średnica 27 cm). Nakłuwamy widelcem, posypujemy bułką tartą.
  • 2. Układamy obrane i pokrojone w ćwiartkę śliwki skórką do dołu
  • 3. Ubijamy pianę z białek dodając cukier i budyń, rozsmarowujemy na śliwkach
  • 4. Na pianie układamy pokrojone w kostkę brzoskwinię
  • 5. Robimy kruszonkę, posypujemy brzoskwinie.
  • 6. Pieczemy ok 35-40 min w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Piana z białek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować