Krucha tarta.

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Bardzo krucha i pyszna tarta.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasto;
    25 dag mąki
    15 dag masła
    szczypta soli
    4 łyżki cukru
    2 żółtka
    dodatkowo;
    trochę masła i bułki do posmarowania formy
    1 szklanka śmietany kremówki 30%
    owoce do dekoracji
    cukier puder do smaku

Krucha tarta. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto i wyłożyć nim formę do tarty,którą należy posmarować masłem i oprószyć bułką tartą.Ciasto nakłuć widelcem. Piec około 30-35 w temperaturze 180 stopni.
  • Upieczona tarta. 2. Upieczone ciasto przestudzić.
  • 3. Śmietanę kremówkę ubić na puszystą masę z cukrem pudrem do smaku.
  • Udekorowane. 4. Na gotową tartę wyłożyć śmietanę i udekorować owocami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy