Krucha szarlotka z orzechami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki zagniatamy w gładkie ciasto. Owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie wyklejamy posmarowaną tłuszczem formę, nakłuwamy ciasto widelcem na spodzie i wypiekamy ok 20 minut w 200 stopniach.
2.Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Zasypujemy cukrem i cynamonem, czekamy aż zaczną puszczać sok. Przekładamy wszystko na patelnię i dusimy przez chwilę. Dodajemy miód i posiekane orzechy. Chwilę dusimy. Układamy na spodzie, posypujemy kruszonką i zapiekamy 10-15 minut w temp 200 stopni
3.Wszystko zagniatamy (najpierw widelcem a potem ręką). Zawijamy w folię i wkładamy do zamrażalnika aż stwardnieje. Ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Komentarze