Krówkowy przekładaniec bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na dno blachy wyłożonej papierem do pieczenia układamy warstwę krakersów. Następnie do miseczki przekładamy masę kajmakową i podgrzewamy ją w mikrofali około 2 minut. Wylewamy ją na krakersy i dokładnie rozprowadzamy. Na masę kajmakową układamy kolejną warstwę krakersów.
2.W szklance mleka rozprowadzamy budynie, dodajemy cukier. Do tego dolewamy pozostałe 2 szklanki i mieszamy. Tak przygotowaną mieszankę wstawiamy na ogień i gotujemy do zgęstnienia. Gorącym budyniem zalewamy nasze ciasto i na nim układamy ponownie warstwę krakersów. Potem idzie masa czekoladowa i znów krakersy.
3.Schłodzoną śmietanę miksujemy z cukrami i śmietan-fixem.
Gdy śmietana będzie ubita dodajemy sok z cytryny i lekko mieszamy.
4.Ubitą śmietanę wykładamy na ciasto. Na sam wierzch na grubej tarce ścieramy kilka kostek czekolady. Ciasto zostawiamy w chłodnym miejscu na całą noc.
Komentarze