Ciasto Krówkowa słodycz

0 (0 ocen)

  • 60 min

dla wielbicieli krówkowych smaków... ciasto nieco słodkie , lecz smaczne i wbrew pozorom delikatne i kaszące swym smakiem:)

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    2 jajka
    3 szklanki mąki
    1 kostka margaryny
    1 opakowanie cukru waniliowego z prawdziwą wanilią
    pół szklanki cukru( kryształ )
    1łyżeczka sody oczyszczanej
    4 łyżki miodu
    Masa:
    krem krówkowy ( u mnie 360 gram)
    1 kostka margaryny
    2 łyzki cukr pudru,


    Wierzch:
    około 30 dkg cukierków krówek
    1 łyżka margaryny miękkiej
    5 łyzek kwasneij smietany

    lub gotowa masa krówkowa lub karmelowa

    oraz orzeszki ziemne prazone do dekoracjo(gotowe)

Ciasto krówkowa słodycz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Z podanych składników na stolnicy zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części. Każdą część ciastarozkładamy dwóch jednakowych, wyłozonych papierem i wysmarowanych blaszkach. Pieczemy każdy placek 10 minut w temperaturze 170 stopni. Pozostawiamy do wystygnięcia.
    2. Masa:
    Margarynę ucieramy do białości z cukrem pudrem, a nastepnie dokladamy po łyżce kremu krówkowego
    3. Wierzch :
    Margarynę rozpuszczamy z krówkami.
    4. Ciasto smarujemy kremem krówkowym, przykrywamy drugim plackiem, , na wierzch rozsmarowujemy mase krówkową , posypujemy prazonymi orzeszkami.Schładzamy.-.Smacznego.

Porady

zamiast masy na wierzch mozna uzyc gotowej masy krówkoewj lub karmelowej. blacha 28 na 23 cm.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy