Krówki ciągutki z sezamem

0 (0 ocen)

  • Średni

Krówki, które dzieci mogą przygotowywać na różne swoje okazje. Oczywiście pod naszym nadzorem. :)

  • Średni

Składniki:

  • - cukier: 200 gramów
    - śmietana kremówka: 300 mililitrów
    - masło: 70 gramów
    - cukier wanilinowy: 1 sztuka
    - sezam: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Krówki

Krówki ciągutki z sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku o grubym dnie podgrzewamy śmietankę, masło, cukier i cukier wanilinowy. Gotujemy mieszając aż zacznie gęstnieć. Może to trwać od 20-30 minut. Czasem dłużej. Zanim masę zaczniemy zlewać musi być wyraźnie gęsta.
  • 2. Gęstą masę wlewamy do wyłożonej papierem foremki o wymiarach około 15 na 30 cm lub zbliżonej. Sezam prażymy na suchej patelni i posypujemy masę. Delikatnie mieszamy. (Moje krówki były dość lepkie, więc posypywałam sezamem po pokrojeniu). Gdy masa przestygnie, chłodzimy w lodówce, nawet całą noc. Gdy stwardnieje, kroimy na kawałeczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować