Domowe krówki ciągutki są bardzo proste w przygotowaniu. Teraz z mleka skondensowanego i masła, możemy je zrobić niezwykle szybko.(Ja uporałam się z nimi w ciągu godziny).
4.5 (142 ocen)
Porady
Krówki, iryski i wszelkie inne mordoklejki, to moje ulubione cukierki od lat. Raz nawet z ich winy znalazłam się w gabinecie stomatologicznym. Domowe krówki ciągutki są bardzo proste w przygotowaniu. Teraz z mleka skondensowanego i masła, możemy je zrobić niezwykle szybko.(Ja uporałam się z nimi w ciągu godziny). Najważniejszy jest ostatni etap. Należy wyczuć właściwy moment, w którym należy zakończyć gotowanie oraz mieszanie masy krówkowej. Im dłużej będziemy gotować i mieszać, tym bardziej będą kruche. Jeśli zrobimy to zbyt krótko, mogą być po wystudzeniu zbyt rzadkie, żeby móc je pokroić w kostkę. Jednak bez względu jakie nam wyjdą, i tak będą smaczne. Przepis mojego autorstwa. Zapraszam na facebook Esmeraldy Ze Smakiem lub blog
Komentarze