Szczerze polecam tym, którzy nie przepadają za spędzaniem długich godzin na pieczeniu tortów. Jeden kawałek jest tak sycący, że więcej do szczęścia nie potrzeba!
Krówka orzechówka, czyli tarta z dulce de leche i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto Zagnieć wszystkie składniki. Odstaw na pół godziny do lodówki. Po upływie czasu wyjmij i zagnieć lekko ciasto, ułóż w formie na tartę (najlepiej z wyjmowanym dnem albo silikonowej). Na wierz połóż papier do pieczenia i wysyp na niego fasolę, groch albo ceramiczne kuleczki do zapiekania, aby tarta nam się “nie podniosła”. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 15 minut. Zdejmij papier z fasolą i piecz kolejne 20 minut.
2.Masa orzechowa: Posiekaj orzechy na małe kawałki. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
3.Tarta: Na wierzch tarty wyłóż masę orzechową. Możesz ozdobić orzechami.
Zdjęcie wkrótce- chyba, że wcześniej wszystko zjem!
Komentarze