Miodownik z masą śmietanową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na dwie cześci. Każdą cześć ciasta rozłożyć palcami na dwóch jednakowych, wysmarowanych blaszkach. Piec każdy placek 10 minut w temepraturze 170 stopni. Pozostawić do wystygnięcia.
2.Masa: śmietanę ubić, dodać cukier i cukier waniliowy oraz śmietan-fixy. Wyłożyć gotową masę na jeden placek i przykryć drugim.
3.Gotową masą krówkową posmarować wierzch ciasta i posypać posiekanymi orzechami włoskimi. Jeśli nie mamy gotowej masy krówkowej, wówczas możemy ją sami przygotować - 1 puszkę słodzonego mleka skondensowanego gotujemy na niewielkim ogniu przez 3 godziny, a następnie pozostawiamy do wystygnięcia.
4.Ciasto wstawiamy do lodówki i podajemy po co najmniej 2 dniach od przygotowania. Wówczas ciasto zmięknie i będzie pyszne !!!
Komentarze