• Królik duszony z warzywami

    Dodane przez: nypla

  • Lekkie a zarazem bardzo pożywne danie,którym zachwyci się każdy

  • Składniki

    Tuszka królika,2 łyżki mąki,szklanka oliwy,2 łyżki masła,cebula, pół pęczka zielonej pietruszki,kawałek selera,1 marchew,tymianek,liśc laurowy,rozmaryn,szklanka białego wina,2 pomidory,sól,pieprz.

  • Sposób przygotowania

    1.

    Królika pokroić na części,dobrze osuszyć i obtoczyć w mące.Obsmażyć na rozgrzanym maśle z oliwą.Gdy będzie obrumieniony,przełożyć do garnka,przelać tłuszcz,dodać posiekaną cebulę i pietruszkę,oraz utarty seler i marchew.Posypać ziołami,zalać winem i dusić na słabym ogniu.Dodać pokrojone na cząstki pomidory i kilka ziaren pieprzu.Dusić jeszcze około 1 godziny.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    moj_niedzielny_obiad
  • 0 komentarzy

Dodane przez: nypla

nypla 1

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-08-12T18:37:29+02:00

578 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem