Królik duszony z warzywami

4.5 (199 ocen)

  • 15 min

Lekkie a zarazem bardzo pożywne danie,którym zachwyci się każdy

  • 15 min

Składniki:

  • Tuszka królika,2 łyżki mąki,szklanka oliwy,2 łyżki masła,cebula, pół pęczka zielonej pietruszki,kawałek selera,1 marchew,tymianek,liśc laurowy,rozmaryn,szklanka białego wina,2 pomidory,sól,pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Królik duszony z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Królika pokroić na części,dobrze osuszyć i obtoczyć w mące.Obsmażyć na rozgrzanym maśle z oliwą.Gdy będzie obrumieniony,przełożyć do garnka,przelać tłuszcz,dodać posiekaną cebulę i pietruszkę,oraz utarty seler i marchew.Posypać ziołami,zalać winem i dusić na słabym ogniu.Dodać pokrojone na cząstki pomidory i kilka ziaren pieprzu.Dusić jeszcze około 1 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować