króliczek wielkanocny

0 (0 ocen)

bardzo smaczny

Składniki:

  • Do wykonania potrzebne są:
    - jajko kurze
    - jajko przepiórcze
    - szczypiorek
    - biała rzodkiew lub rzodkiewka
    - pieprz czarny (ziarnisty)
    - kawałek marchewki lub czerwonej papryki
    - wykałaczka

Króliczek wielkanocny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jajka gotujemy na twardo (z niewielką ilością soli). W jajku przepiórczym - głowie za pomocą rurki do napojów wycinamy oczy i wkładamy pieprz. Nacinamy miejsce na nos, w które wkładamy kawałek marchewkę. Szczypiorek kroimy na ok. 1cm kawałki i wkładamy jako wąsy.
    2. Z białej rzodkwi lub rzodkiewki (biała część) wycinamy uszy zajączka.
    3. Całość łączymy za pomocą wykałaczki z jajkiem kurzym. Oczywiście od spodu jajko przecinamy, żeby dekoracja stabilnie się trzymała.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy