Królewska sałatka z kuskusem, rukolą i krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na rozgrzanej oliwie podsmażamy pokrojone w kostkę pieczarki, cukinię oraz por.
2.Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem z dodatkiem curry i kostki rosołowej. Czekamy 5minut aż kasza napęcznieje. Kroimy w kostkę ogórek, paprykę, ugotowaną marchewkę i żółty ser.
3.Krewetki smażymy na oliwie z czosnkiem i z łyżeczką przecieru pomidorowego, z obu stron po 1 minucie.
4.Kaszę mieszamy z podsmażonymi warzywami, oraz z warzywami i serem pokrojonymi w kostkę a także z rukolą.
5.Do sałatki dodajemy pestki dyni wcześniej uprażone na suchej patelni.
6.Doprawiamy sosem winegrett z oliwy, octu winnego, soli i pieprzu.
7.Na sam wierzch sałatki układamy podsmażone krewetki.
Komentarze