Królewska sałatka z kuskusem, rukolą i krewetkami

4.5 (185 ocen)

  • 20 min

Sałatka jest na prawdę ciekawa i dobra.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:

    Szklanka błyskawicznej kaszy kuskus kupiec

    Opakowanie rukoli

    pomidorki koktajlowe

    Pól ogórka zielonego

    Pół papryki czerwonej

    Parę pieczarek

    Por –zielona cześć

    1marchewka

    150 – 200dag kostki żółtego sera

    Krewetki

    Ząbek czosnku

    Łyżeczka przecieru pomidorowego

    Przyprawa curry

    Kostka rosołowa

    Oliwa,ocet winny sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Królewska sałatka z kuskusem, rukolą i krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy pokrojone w kostkę pieczarki, cukinię oraz por.
  • kupiec 2. Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem z dodatkiem curry i kostki rosołowej. Czekamy 5minut aż kasza napęcznieje. Kroimy w kostkę ogórek, paprykę, ugotowaną marchewkę i żółty ser.
  • 3. Krewetki smażymy na oliwie z czosnkiem i z łyżeczką przecieru pomidorowego, z obu stron po 1 minucie.
  • 4. Kaszę mieszamy z podsmażonymi warzywami, oraz z warzywami i serem pokrojonymi w kostkę a także z rukolą.
  • 5. Do sałatki dodajemy pestki dyni wcześniej uprażone na suchej patelni.
  • 6. Doprawiamy sosem winegrett z oliwy, octu winnego, soli i pieprzu.
  • 7. Na sam wierzch sałatki układamy podsmażone krewetki.

Porady

Jeśli ktoś nie lubi krewetek można je pominąć.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Krewetki Rukola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Danie

To może cię zainteresować