Krokodylek

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tak nazwał to danie mój wnuczek Marcel. Krokodylki nie tylko ładnie wyglądają ale i doskonale smakują.

Składniki:

  • ● 4 plastry mięsa wołowego
    ● 30 dag mielonego mięsa wieprzowego
    ● 4 łyżki musztardy
    ● cebula
    ● 5 jajek
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej do smażenia
    ● łyżka mąki
    ● szklanka śmietany

Krokodylek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cztery jajka gotujemy na twardo, obieramy. Plastry
    wołowiny rozbijamy, nacieramy musztardą, oprószamy
    solą i pieprzem. Mielone mieszamy z posiekaną cebulą
    i surowym jajkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Na plastry
    wołowiny nakładamy mięsną masę, pośrodku układamy
    jajko i zawijamy. Obwiązujemy nicią.
  • 2. Roladki obsmażamy
    na oleju, zalewamy
    gorącą wodą
    i dusimy do miękkości
    (ok. 1 godziny).
    Wlewamy śmietanę
    wymieszaną z mąką.
    Zagotowujemy.
    Roladki podajemy
    z sosem i np. kluskami
    śląskimi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_04-2010

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Krokodylek

4.19 (411 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem