Krokietyz kapustą i grzybami

0 (0 ocen)

  • 6 godz.

bez mięsa też może być smacznie

  • 6 godz.

Składniki:

  • k 10 naleśników

    ok. 1/2 kg kiszonej kapusty
    1 szkl suszonych grzybów
    2 duże ziemniaki
    2 średnie cebule
    10-15 dag masła
    3 łyżki oleju
    sól,pieprz czarny, gałka muszkatołowa

    olej do smażenia
    2 jajka
    bułka tarta

Krokietyz kapustą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krokiety kapuściane 1. Grzyby namoczyć (najlepiej na całą noc) ugotować, przekręcić przez maszynkę. Kapustę zalać wodą, ugotować do miękkości, ostudzić,odcisnąć i posiekać nożem. Ziemniaki ugotować,przecisnąć przez praskę ostudzić. Cebulę pokroić w kostkę i udusić na maśle i oleju. Do miski włożyć kapustę,cebulę i ziemniaki. przyprawić wszystko solą ,pieprzem i gałką muszkatołową.
    z naleśników zawinąć krokiety, obtoczyć w jajku i bułce tartej i smażyć na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy