Krokiety ze szpinakiem i fetą

4.99 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uwielbiam szpinak! Dzięki tym krokietom polubił go też mój mąż i nasza 2-letnia Maja.

Składniki:

  • Ciasto:
    1 szkl. mąki
    3 jajka
    2 szkl. mleka
    szczypta soli
    2 łyżki oliwy

    Farsz:
    25 dag sera feta
    40 dag mrożonego szpinaku
    cebula
    pieprz

    Oraz:
    bułka tarta
    2 jajka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.99 (197 ocen)

Krokiety ze szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka miksujemy z solą. Stopniowo na przemian dodajemy mąkę i mleko. Masę
    mieszamy z oliwą i na suchej patelni smażymy cienkie naleśniki.
  • 2. Szpinak rozmrażamy. Fetę kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, siekamy i smażymy na oleju. Gdy zacznie się rumienić, dodajemy szpinak i odparowujemy. Studzimy. Następnie dodajemy fetę. Doprawiamy pieprzem.
  • 3. Na środek każdego naleśnika nakładamy po 2 łyżki farszu. Formujemy krokiety. Zanurzamy w rozkłóconych jajkach i obtaczamy w bułce. Smażymy
    na oleju z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować